Κρεμώδες ριζότο με ντομάτα και βασιλικό

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, Γκρέκα

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κλωνάρι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

250 γρ. ρύζι για ριζότο

300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 μικρό μάτσο βασιλικού, χοντροκομμένο

4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, μισό ζωμό λαχανικών και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
2 Βάζουμε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
3 Στο μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
4 Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει, για 6-8 λεπτά.
5 Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό.
6 Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
7 Στη μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό με την ντομάτα.
8 Αφήνουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συχνά, προσθέτοντας ζωμό, όσο απορροφάται.
9 Αφού προσθέσουμε το μισό ζωμό, βάζουμε και τα ντοματίνια. Μετά από 20-25 λεπτά, το ρύζι θα πρέπει να είναι κρεμώδες και μαλακό, τα ντοματίνια να έχουν μαλακώσει και όλος ο ζωμός να έχει εξατμιστεί.
10 Καλύπτουμε τη κατσαρόλα με καπάκι, αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το βασιλικό.
11 Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος