02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, μισό ζωμό λαχανικών και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. |
2 | Βάζουμε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. |
3 | Στο μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. |
4 | Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει, για 6-8 λεπτά. |
5 | Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. |
6 | Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. |
7 | Στη μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό με την ντομάτα. |
8 | Αφήνουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συχνά, προσθέτοντας ζωμό, όσο απορροφάται. |
9 | Αφού προσθέσουμε το μισό ζωμό, βάζουμε και τα ντοματίνια. Μετά από 20-25 λεπτά, το ρύζι θα πρέπει να είναι κρεμώδες και μαλακό, τα ντοματίνια να έχουν μαλακώσει και όλος ο ζωμός να έχει εξατμιστεί. |
10 | Καλύπτουμε τη κατσαρόλα με καπάκι, αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το βασιλικό. |
11 | Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι. |