01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό. |
2 | Την επόμενη μέρα σουρώνουμε και ξεπλένουμε. |
3 | Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια, χωρίς να τα αλατίσουμε, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. |
4 | Σουρώνουμε και κρατάμε τα φασόλια στην άκρη. |
5 | Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο κα μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. |
6 | Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. |
7 | Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
8 | Ρίχνουμε τα φασόλια, τη δάφνη, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο κότας και 4 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά. |
9 | Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
10 | Αφαιρούμε προσωρινά την κατσαρόλα από τη φωτιά. |
11 | Κρατάμε στην άκρη μερικά φασόλια για τη γαρνιτούρα. |
12 | Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να πάρουμε μία σούπα με βελούδινη υφή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. |
13 | Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5-6 λεπτά. |
14 | Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, γαρνίρουμε με το δεντρολίβανο και μερικά ολόκληρα φασόλια. |
15 | Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε. |