Κρεμώδεις πένες με τυρί flair και κοτόπουλο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα στη μέση

1 κ.σ. κάρυ

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

2 κ.σ. μουτάρδα, σε σκόνη

500 γρ. πέννες

 

Για την κρεμώδη σάλτσα:

200 γρ. σάλτσα ντομάτας

220 γρ. τυρί Flair, Fage

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι, κατά βούληση

1 κ.γ. πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για την κρεμώδη σάλτσα: Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί flair, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
Για τα ζυμαρικά: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε μπόλικο νερό και βράζουμε. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε αλ ντέντε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας.
Για το κοτόπουλο: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με το μίγμα πασπαλίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο μας.
Βάζουμε το τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα φιλέτα μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και να μη μας καεί.
Ψήνουμε το κοτόπουλο μας για 6-7 λεπτά και γυρίζουμε. Ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε ξανά στο τηγάνι.
Για τη σύνθεση: Μεταφέρουμε τα μακαρόνια και τη σάλτσα μας στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ψήνουμε όλα τα υλικά μας μαζί για 4-5λεπτά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος