02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. |
2 | Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. |
3 | Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. |
5 | Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. |
6 | Προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. |
7 | Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με αναδευτήρα για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει. |
8 | Ρίχνουμε το ζωμό κότας, το φύλλο δάφνης και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά το μίγμα. |
9 | Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος. |
10 | Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και δεντρολίβανο και κρουτόν σερβίρουμε τη σούπα ζεστή. |