Κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, τεμαχισμένο, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

χοντρό αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

225 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

3 καρότα, κομμένα σε κύβους

2 κλωνάρια σέλερι, τεμαχισμένα

½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο

¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 φλ. ζωμό κότας

1 φύλλο δάφνης

½ φλ. κρέμα γάλακτος

κρουτόν, κατά βούληση

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κλαδάκι, δεντρολίβανο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
2 Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
3 Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
4 Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
5 Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.
6 Προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
7 Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με αναδευτήρα για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει.
8 Ρίχνουμε το ζωμό κότας, το φύλλο δάφνης και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά το μίγμα.
9 Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.
10 Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και δεντρολίβανο και κρουτόν σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος