Κρεμώδης σούπα με σολομό και λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

1 κύβο λαχανικών

¼ φλ. λευκό κρασί, ξηρό

2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 λίτρο νερό

400 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κομμάτια

½ ματσάκι άνηθο

250 ml κρέμα γάλακτος

½ κ.γ. μπαχάρι

αλάτι καπνιστό, Κάλας, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
2 Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
3 Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και με μία ξύλινη κουτάλα τον διαλύουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα.
4 Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5 Ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν.
6 Προσθέτουμε το σολομό, τον μισό άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το μπαχάρι και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
7 Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
8 Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα, γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος