Κρεμώδης σούπα με τορτελίνια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

κιλό λουκάνικο, χωρίς το περίβλημα

σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένες

μέτριο γλυκό κρεμμύδικομμένο σε κύβους

1 κ.γ. κύμινο

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

φλ. ζωμός κοτόπουλου

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

400 γρ. τορτελίνια

½ μάτσο λάχανοαφαιρούνται οι μίσχοι και τα φύλλα ψιλοκομμένα

⅓ φλ. κρέμα γάλακτος, ΦΑΓΕ

κ.σ. φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2 Προσθέστε ιταλικό λουκάνικο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 3-5 λεπτά. Σπάμε το λουκάνικο καθώς ψήνεται με μια ξύλινη κουτάλα.
3 Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το κύμινο. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
4 Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.
5 Ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου και τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να έρθει σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.
6 Προσθέτουμε τα τορτελίνια. σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
7 Προσθέτουμε το λάχανο μέχρι να μαραθεί, περίπου 1-2 λεπτά.
8 Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το βασιλικό και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις γεύσεις μας και σερβίρουμε.
9 Σερβίρουμε αμέσως αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος