02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για την κρέπα: | Τοποθετούμε το νερό, το γάλα, τα αβγά, το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι στον κάδο του blender. |
Ανακατεύουμε τα υλικά της κρέπας για 1 λεπτό ή μέχρι να γίνουν ένα απαλό, ενιαίο μίγμα. | |
Λιώνουμε μία μικρή ποσότητα βουτύρου, τοποθετώντας το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. | |
Προσθέτουμε 3 περίπου κ.σ. από τη ζύμη της κρέπας που έχουμε φτιάξει και ανακινούμε το τηγάνι προκειμένου να πάει σε όλη την επιφάνειά του. | |
Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι η πίσω πλευρά της κρέπας να ροδίσει και στη συνέχεια περιστρέφουμε την κρέπα μας από την άλλη πλευρά και την κρατάμε στη φωτιά μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά. | |
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την παρασκευή των υπόλοιπων κρεπών. | |
Για την κρέμα γιαουρτιού: | Μέσα στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και 1/3 φλ. ζάχαρη. |
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. | |
Τοποθετούμε την κρέμα γιαουρτιού στο ψυγείο και το αφήνουμε για λίγη ώρα. | |
Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα κρέμας πάνω στην κρέπα και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της. | |
Μπορούμε να προσθέσουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή μέλι και να γαρνίρουμε με φρούτα. |