02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τις κρέπες: | Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα χτυπημένα αβγά, το γάλα και τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε με αναδευτήρα πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρώς παχύρευστο και δεμένο μείγμα. |
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. βούτυρο. Bάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό. | |
Με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1/2 ακόμη λεπτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα. | |
Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους. Αφήνουμε τις κρέπες στην άκρη. | |
Για τη γέμιση: | Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες. |
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε να καλυφθούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια. | |
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. | |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180°C. Απλώνουμε γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας και την τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε κάθε κρέπα και προσθέτουμε το τριμμένο σκληρο τυρί. | |
Τοποθετούμε τις τυλιγμένες κρέπες σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει ελαφρώς. | |
Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και θυμάρι και σερβίρουμε. |