01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Βήματα | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 2-3 περίπου λεπτά. | |
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και αφήνουμε στην άκρη. | |
Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. | |
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. | |
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα ντοματίνια και το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. | |
Ρίχνουμε το κριθαράκι χωρίς γλουτένη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζεστό νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. | |
Μαγειρεύουμε για 11- 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και το μαϊντανό. | |
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. | |
Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε. |