Kριθαράκι με αρακά και μανιτάρια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3-4 φλ. ζωμό κοτόπουλου

450 γρ. κριθαράκι

3 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο

225 γρ. μανιτάρια, τεμαχισμένα

1 φλ. κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

παρμεζάνα, τριμμένη

φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
2 Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
3 Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν στις άκρες, για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
5 Βάζουμε τον αρακά και το κριθαράκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
6 Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά).
Δημήτρης Σκαρμούτσος