01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια, το κριθαράκι και σοτάρουμε. | |
Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον αφρό θάλασσας και το πιπέρι. | |
Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11-12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. | |
Πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 6-8 λεπτά. | |
Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά. | |
Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι. | |
Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού. |