Κριθαρότο με γαρίδες, σαφράν και σπαράγγια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κριθαράκι λαχανικών

50 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε μεγάλους κύβους

1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους

8 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες (κρατάμε τις κορυφές)

½ φλ.  λευκό κρασί ξηρό

2 κ.γ. αφρός θάλασσας

1 κ.γ. πιπέρι

1 γρ. σαφράν

450 ml νερό, ζεστό

12 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανός

½  λεμόνι, ξύσμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια, το κριθαράκι και σοτάρουμε.
Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον αφρό θάλασσας και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11-12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 6-8 λεπτά.
Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά.
Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος