Κροκέτες καρότου με ντιπ αρωματισμένου γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις κροκέτες:

200 γρ. καρότα μαγειρεμένα στον ατμό

1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

100 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα και ψημένα

50 γρ. φέτα, τριμμένη

2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

100 γρ. ψίχα ψωμιού

1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή ξερό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

 

Για το ντιπ γιαουρτιού:

200 γρ. γιαούρτι TOTAL, 5%

1 φλ. τυρί κρέμα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ. γ. αλάτι

½ κ.γ. κόλιανδρο

½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

½ κ.γ. ρίγανη

λίγο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το ντιπ γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο.
Για τις κροκέτες: Σε ένα multi πολτοποιούμε τα μαγειρεμένα καρότα με το κρεμμύδι με και αφήνουμε στην άκρη.
Περνάμε από το multi και τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μίγμα καρότο -κρεμμύδι, τα αμύγδαλα, τη φέτα, τα αβγά, την ψίχα ψωμιού, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
Το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε τις κροκέτες σε μπάλες 50-60 γρ. και τις επιστρέφουμε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Όταν το λάδι ζεσταθεί, ρίχνουμε τις κροκέτες προσεκτικά και τις τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Αποσύρουμε τις κροκέτες καρότου από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε τις κροκέτες με το ντιπ γιαουρτιού.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος