02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλεύρι, το αλάτι, τα 30 γρ. βούτυρο και χτυπάμε με τον γάντζο για περίπου 10 λεπτά. Θέλουμε μια ζύμη αρκετά απαλή. |
2 | Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σκεύος. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες να ξεκουραστεί. |
3 | Βάζουμε το παγωμένο βούτυρο ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και το ανοίγουμε με τον πλάστη ώστε να σχηματίσουμε ένα τετράγωνο 15x15 εκ. |
4 | Ανοίγουμε τη ζύμη μας με το πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια περίπου σε τετράγωνο, 25x25 εκ. Βάζουμε το βούτυρο στη μέση και το καλύπτουμε με τη ζύμη που περισσεύει σαν φάκελο. |
5 | Ανοίγουμε με τον πλάστη ξανά ώστε να έχουμε ένα ορθογώνιο 15x50 εκ. Το διπλώνουμε στα τρία σαν φάκελο και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά. |
6 | Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες τρεις φορές για να δημιουργήσουμε πολλές στρώσεις από ζύμη και βούτυρο. Την τελευταία φορά θα χρειαστεί να μείνει στο ψυγείο για 6 ώρες. |
7 | Αφαιρούμε από το ψυγείο και κόβουμε στη μέση. Ανοίγουμε σε ορθογώνιο και χωρίζουμε σε 5 λωρίδες. Στη συνέχεια τα κόβουμε διαγώνια. |
8 | Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά προς τη γωνία και αλείφουμε με λίγο νερό για να κολλήσουν. Μεταφέρουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν. |
9 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180ο C και ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά. |
Πασπαλίζουμε με άχνη, αφού κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε με το καφέ μας. |