Κρύα ντοματόσουπα γκασπάτσο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

190΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

5 ντομάτες μέτριες, ώριμες

6-7 ντοματίνια

1 κ.σ. πολτός ντομάτας, Γκρέκα

1 πιπεριά πράσινη + επιπλέον, ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα

1 πιπεριά κόκκινη + επιπλέον, ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα

½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο + ½ επιπλέον, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

3-4 φύλλα βασιλικού + επιπλέον, για γαρνιτούρα

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ξύδι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες, τα ντοματίνια, τις πιπεριές και το αγγούρι.
2 Bάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις ντομάτες, το πολτό ντομάτας, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμύδι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν πουρές.
3 Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον επιθυμούμε.
4 Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό.
5 Αδειάζουμε τη σούπα σε μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με καπάκι, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
6 Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο αγγούρι, πιπεριές, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος