Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος, φασόλια, ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

500 γρ. πέννες ριγέ

1 φλ. μικρά φασόλια λευκά, βρασμένα

10 φέτες σαλάμι αέρος, κομμένο σε λωρίδες

2 φλ. σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 φλ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι

15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 φλ. γιαούρτι 2%, Total

1 κ.σ. μαγιονέζα

½ κ.γ. ζάχαρη

¼ κ.γ. κάρυ

1 κ.σ. ξύδι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, το κάρυ και το ξύδι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα: Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πέννες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πέννες, τα φασόλια, το σαλάμι αέρος, το σπανάκι, τις ελιές, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τη σαλάτα από το ψυγείο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος