Κρύα σούπα με μανέστρα, κοτόπουλο και αρμπαρόριζα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. μανέστρα

400 γρ. κοτόπουλο στήθος

1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

2 μικρά λεμόνια, φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

70 ml (1/3 φλ.) ελαιόλαδο

6-8 φύλλα αρμπαρόριζας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη χρυσή μανέστρα και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τη μανέστρα και την αφήνουμε στην άκρη.
2 Πλένουμε το κοτόπουλο, το τεμαχίζουμε και το βράζουμε σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε τον αφρό που έχει βγάλει το κρέας.
3 Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό, ρίχνουμε στο ζωμό του το κρεμμύδι, τα καρότα, τις φέτες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και βράζουμε για 10-15 περίπου λεπτά.
4 Στα τελευταία 4-5 λεπτά ρίχνουμε την αρμπαρόριζα. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και τη μανέστρα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
5 Σερβίρουμε όταν η σούπα πάρει θερμοκρασία δωματίου ή αφού την κρυώσουμε στο ψυγείο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος