02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλύπτει ολόκληρο το λάχανο και βράζουμε σε υψηλή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. |
2 | Με τσιμπίδα αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα του λάχανου, τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν. |
3 | Στο μεταξύ, σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου μαζί με το κρεμμύδι για 7-8 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός. |
4 | Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για άλλα 2 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
5 | Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και νερό τόσο ώστε να καλύψει τον κιμά κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. |
6 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. |
7 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το ζωμό κότας, το τυρί κρέμα, το τσένταρ και ανακατεύουμε καλά. |
8 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. |
9 | Στην επιφάνεια εργασίας απλώνουμε ένα λαχανόφυλλο τη φορά, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα και κόβουμε τα πολύ μεγάλα φύλλα στη μέση κατά μήκος. |
10 | Βάζουμε 1 1/2 κ.σ. γέμιση κιμά κοτόπουλου ανά λαχανόφυλλο, κλείνουμε τις δύο άκρες του φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά σαν ρολό. |
11 | Μεταφέρουμε τους λαχανοντολμάδες με τη ραφή προς τα κάτω μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί στη σειρά, τον έναν σφιχτά δίπλα στον άλλο για να μην ξετυλιχτούν. |
12 | Περιχύνουμε με τη σάλτσα, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 περίπου λεπτά. |
13 | Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε. |