Λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλο με μπριάμ και φέτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8 μπουτάκια κοτόπουλο

2 κολοκυθάκια, χοντροκομμένα

12 μανιτάρια λεύκα, χοντροκομμένα

2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

4 ντομάτες, κομμένες σε κύβους

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες

2 μελιτζάνες, χοντροκομμένες

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες

1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

λίγο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα καρότα, την πιπεριά, τις μελιτζάνες, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
2 Αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
3 Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπουτάκια κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τα λαχανικά μέσα στο πυρέξ.
4 Ψήνουμε για 60 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ανακατέυοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
5 Αφαοιρούμε το φαγητό από το φούρνο, ρίχνουμε τους κύβους φέτας και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος