01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το 1/3 φλ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό στο μείγμα και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε μια πηχτή ζύμη. |
2 | Ζυμώνουμε για 5 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό ή αλεύρι, μέχρις να πάρουμε μία ομοιόμορφη ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια. |
3 | Επιστρέφουμε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, λαδώνουμε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 36 εκ. και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. |
5 | Αλείφουμε τη ζύμη ξανά με ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες , το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο, τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
6 | Με τα δάχτυλά μας δημιουργούμε μικρά βαθουλώματα στη ζύμη και απλώνουμε τα κρεμμύδια. |
7 | Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και λίγο χοντρό αλάτι. |
8 | Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση και ψήνουμε τη λαδένια για 50 λεπτά. |