Lava cake σοκολάτας με παγωτό στο Philips Airfryer XL Connected HD9280

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. ανάλατο βούτυρο

150 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα (60% κακάο)

αυγά

4 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

πρέζα αλάτι

παγωτό βανίλια, για σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 60 δευτερόλεπτα. Αν δεν έχει λιώσει πλήρως η σοκολάτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα μας. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το μίγμα βουτύρου στα χτυπημένα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3 Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, μια πρέζα αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
4 Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μίγμα μέχρι να γεμίσουν τα ¾. Τοποθετούμε τα φορμάκια στο Airfryer και ψήνουμε για περίπου 9 λεπτά στους 180°C ώστε να έχουμε σταθεροποιημένα πλαϊνά και υγρό κέντρο.
5 Με ένα μαχαίρι βουτύρου περνάμε απαλά τα τοιχώματα του lava cake και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρετε αμέσως με παγωτό και με τρίμματα σοκολάτας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος