02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. |
2 | Βουτυρώνουμε 8 φορμάκια και πασπαλίζουμε το κάθε ένα με 1/2 κ.γ. ζάχαρη. |
3 | Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν, το μοσχοκάρυδο, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα λείο μίγμα. |
4 | Βάζουμε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο. |
5 | Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να γίνουν κρέμα. |
6 | Προσθέτουμε το μίγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. |
7 | Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια. |
8 | Ψήνουμε μέχρι οι κορυφές να δέσουν και να σκουρύνουν οι άκρες, για 12-14 λεπτά. |
9 | Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. |
10 | Με ένα μαχαίρι χαράζουμε γύρω-γυρω τα κέικ από τα φορμάκια, ώστε να ξεκολλήσουν και τα μεταφέρουμε σε πιάτο. |
11 | Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. |