Λάβα κέικς σοκολάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

226 γρ βούτυρο ανάλατο + επιπλέον για τις θήκες, Royal

4 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

μια πρέζα πιπέρι καγιέν

μια πρέζα μοσχοκάρυδο

340 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, τεμαχισμένη

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)

6 μεγάλα αυγά + 6 κρόκοι αυγών

1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
2 Βουτυρώνουμε 8 φορμάκια και πασπαλίζουμε το κάθε ένα με 1/2 κ.γ. ζάχαρη.
3 Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν, το μοσχοκάρυδο, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα λείο μίγμα.
4 Βάζουμε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο.
5 Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να γίνουν κρέμα.
6 Προσθέτουμε το μίγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
7 Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια.
8 Ψήνουμε μέχρι οι κορυφές να δέσουν και να σκουρύνουν οι άκρες, για 12-14 λεπτά.
9 Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
10 Με ένα μαχαίρι χαράζουμε γύρω-γυρω τα κέικ από τα φορμάκια, ώστε να ξεκολλήσουν και τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
11 Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος