02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Στρώνουμε ένα μεγάλο σχαροτήγανο, που μπαίνει στο φούρνο, με αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο. |
2 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. |
3 | Αλείφουμε τα φιλέτα ψαριού με βούτυρο και από τις δυο πλευρές. |
4 | Aλατοπιπερώνουμε τα λαβράκια και τα τοποθετούμε με το δέρμα προς τα πάνω στο αλουμινόχαρτο. |
5 | Βάζουμε το σχαροτήγανο στο ζεστό φούρνο και ψήνουμε τα λαβράκια στο γκριλ στους 240°C για 5-7 λεπτά, μέχρι το δέρμα τους να πάρει χρώμα. |
6 | Εντωμεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 2 λεπτά. |
7 | Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
8 | Μεταφέρουμε τα λαβράκια στα πιάτα, περιχύνουμε κάθε φιλέτο με σάλτσα ντομάτας-κάπαρης και σερβίρουμε. |