Λαβράκι στο γκριλ με σάλτσα ντομάτας και κάπαρη

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 λαβράκια 300-600 γρ., φιλεταρισμένα

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

 

Για τη σάλτσα:

100 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. κάπαρη

½  λεμόνι, χυμός

100 ml. ελαιόλαδο, Χρυσελιά

άνηθος, ψιλοκομένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Στρώνουμε ένα μεγάλο σχαροτήγανο, που μπαίνει στο φούρνο, με αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
3 Αλείφουμε τα φιλέτα ψαριού με βούτυρο και από τις δυο πλευρές.
4 Aλατοπιπερώνουμε τα λαβράκια και τα τοποθετούμε με το δέρμα προς τα πάνω στο αλουμινόχαρτο.
5 Βάζουμε το σχαροτήγανο στο ζεστό φούρνο και ψήνουμε τα λαβράκια στο γκριλ στους 240°C για 5-7 λεπτά, μέχρι το δέρμα τους να πάρει χρώμα.
6 Εντωμεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 2 λεπτά.
7 Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
8 Μεταφέρουμε τα λαβράκια στα πιάτα, περιχύνουμε κάθε φιλέτο με σάλτσα ντομάτας-κάπαρης και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος