Λαζανάκι με σκορδάτες γαρίδες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

3

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. λαζανάκι

1 κ.σ. + 1½ κ.γ. χοντρό αλάτι

3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

2 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 ½ κ.σ. (4 σκελίδες) σκόρδο, λιωμένο

450 γρ. (16 περίπου) μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες

1 κ.σ. Tabasco, Shriracha

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1/3 φλ. μαϊντανός, κομμένος

½  λεμόνι, ξύσμα

2 λεμόνια (¼ φλ.), χυμός

1/8 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι, ρίχνουμε το λαζανάκι και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2 Όσο τα ζυμαρικά μας μαγειρεύονται, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και 2 1/2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
3 Ρίχνουμε τις γαρίδες, 1/2 κ.γ. αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε το Tabasco και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά.
4 Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το λεμόνι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακινούμε καλά το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.
5 Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος