01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη γέμιση: | Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Βράζουμε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά. |
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά με μπέικον, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. | |
Για την μπεσαμέλ: | Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί για 1 λεπτό, αλλά όχι να ροδίσει. |
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να δέσει, αλλά να μη βράσει. | |
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. | |
Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και την αφήνουμε στην άκρη. | |
Για τα λαζάνια: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού μαγειρευτούν, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν. |
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα 3 κουταλιές από τη γέμιση, ίσα που να καλυφθεί η βάση του. Από πάνω στρώνουμε τα λαζάνια, τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να μη μείνουν κενά μεταξύ τους. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης πάνω από τα λαζάνια. | |
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2 ακόμη φορές, ξεκινώντας από τα λαζάνια και τελειώνοντας με τη γέμιση. | |
Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και με ένα κουτάλι την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την τελευταία στρώση γέμισης. | |
Βάζουμε τα λαζάνια στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι η κορυφή τους να έχει ροδίσει ελαφρώς. | |
Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν για 15-20 λεπτά. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε. |