02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. |
2 | Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. |
3 | Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το βασιλικό. |
4 | Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το Tabasco, το νερό, το σκόρδο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. |
5 | Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέβουμε το τυρί cottage, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το αβγό. |
6 | Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα σάλτσας (ντοματοπελτέ-σπανάκι) σε ένα πυρίμαχο σκεύος. |
7 | Τοποθετούμε 4 λαζάνια (μη μαγειρεμένα) και απο πάνω τοποθετούμε άλλη μια στρώση σάλτσας. |
8 | Προσθέτουμε ακόμα 4 λαζάνια. |
9 | Στην συνέχεια τοποθετούμε μισή στρώση απο τα τυριά και μισή στρώση σάλτσα. |
10 | Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η σάλτσα. Η τελευταία στρώση πρέπει να ειναι σάλτσα. |
11 | Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά. |
12 | Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά. |
13 | Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρουμε. |