02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. |
2 | Στο μούλτι προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τυρί cottage και πολτοποιούμε για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μίγμα λείο. |
3 | Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 2 κ.σ.παρμεζάνα, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αυγό. Πολτοποιούμε το μίγμα μέχρι να ανακατευτούν καλα όλα τα υλικά. |
4 | Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 33x22 απλώνουμε 1/2 κούπα χυμό ντομάτας. Απλώνουμε 3 ζυμαρικά λαζάνια, και από πάνω προσθέστε 1 κούπα από το μίγμα τυριών, 1/3 κούπας prosciutto και 3/4 κούπας χυμό ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Η τελεύταία στρώση πρέπει να είναι με ζυμαρικά λαζάνια. |
5 | Απλώνουμε το υπολειπόμενο ντοματοπελτέ και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. τυρί παρμεζάνα και την mozzarella. |
6 | Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαζάνια για 45 λεπτά στους 190°C ή μέχρι η σαλτσά να αφρίσει. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά. |
7 | Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν 5 λεπτά πριν σερβίρουμε. |