Λαζάνια ντομάτας με προσούτο και βασιλικό

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

9

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

5 σκελίδες σκόρδου

5 κ.σ. ελαιόλαδο

450 γρ. τυρί cottage

½ κούπα τυρί κρέμα

¼ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

2 ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 μεγάλο αυγό

700 γρ. χυμός ντομάτας, Γκρέκα

12 ζυμαρικά λαζάνια, μαγειρεμένα

120 γρ. ψιλοκομμένο προσούτο

100 γρ. τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
2 Στο μούλτι προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τυρί cottage και πολτοποιούμε για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μίγμα λείο.
3 Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 2 κ.σ.παρμεζάνα, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αυγό. Πολτοποιούμε το μίγμα μέχρι να ανακατευτούν καλα όλα τα υλικά.
4 Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 33x22 απλώνουμε 1/2 κούπα χυμό ντομάτας. Απλώνουμε 3 ζυμαρικά λαζάνια, και από πάνω προσθέστε 1 κούπα από το μίγμα τυριών, 1/3 κούπας prosciutto και 3/4 κούπας χυμό ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Η τελεύταία στρώση πρέπει να είναι με ζυμαρικά λαζάνια.
5 Απλώνουμε το υπολειπόμενο ντοματοπελτέ και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. τυρί παρμεζάνα και την mozzarella.
6 Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαζάνια για 45 λεπτά στους 190°C ή μέχρι η σαλτσά να αφρίσει. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.
7 Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος