Λεμονάτο μοσχαράκι με πιλάφι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά), κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστούνια

1 φύλλο δάφνης

1/3 φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

½ φλ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας

αλάτι, κατά βούληση

2/3 φλ. νερό

3 σακουλάκια μακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι (375γρ.), parboiled 10’

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το μοσχαράκι: Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τη δάφνη και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, τη σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και 2/3 φλ. νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.
Για το ρύζι: Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε 3 σακουλάκια με μακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι και 1 κ.γ. αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ρύζι από τα σακουλάκια.
Για τη σύνθεση: Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος