01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το μοσχαράκι: | Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τη δάφνη και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. |
Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, τη σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και 2/3 φλ. νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. | |
Για το ρύζι: | Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε 3 σακουλάκια με μακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι και 1 κ.γ. αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ρύζι από τα σακουλάκια. |
Για τη σύνθεση: | Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις. |
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε. |