Λιγκουίνι με ντοματίνια δαμάσκηνα και φρέσκο βασιλικό

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ζυμαρικά, λιγκουίνι

400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. μπούκοβο

αλάτι με βασιλικό, Κάλας, κατά βούληση

πιπέρι, Κάλας, κατά βούληση

2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες

1 μάτσο βασιλικό φρέσκο

12 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στην μέση

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ½ φλ. νερό

παρμεζάνα τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι, τα ντοματίνια, τα δαμάσκηνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε.
2 Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
3 Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
4 Όσο βράζει η σάλτσα μας, σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 10 λεπτά.
5 Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα μας. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
6 Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος