Λουκανικόπιτα με μανιτάρια και γραβιέρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

φύλλο σφολιάτας

1 λουκάνικο Φρανκφούρτης κομμένο σε φέτες

2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

100 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες

3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

1 αυγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. γραβιέρα, Συναιτερισμός Πάρου

1 κ.σ. σουσάμι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο και το μπέικον. Μόλις πάρουν και αυτά χρώμα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
2 Ανακατεύουμε συνεχώς και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που μπορεί να έχουνε αφήσει τα μανιτάρια.
3 Ενώ το μίγμα μας κρυώνει, απλώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος. Επάνω απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας.
4 Στο κέντρο του, κατά μήκος απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και σκορπάμε την τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια με τα αλλαντικά. Τέλος βάζουμε και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
5 Σκεπάζουμε τη γέμιση στην αρχή με το 1/3 του φύλλου που έχει περισσέψει από τη δεξιά πλευρά και κατόπιν σκεπάζουμε και από την αριστερή, φτιάχνοντας έτσι μια πίτα μακριά και στενή. Τέλος αλείφουμε την πίτα με το χτυπημένο αβγό και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
6 Μεταφέρουμε την πίτα μας μαζί με το χαρτί ψησίματος σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 περίπου λεπτά.
7 Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος