Λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. καπνιστό λουκάνικο

680 γρ. πατάτες, κομμένες σε φέτες 3εκ.

200 γρ. σως για πατάτες με τυρί, 17 Delicatessen

3-4 καρότα, τεμαχισμένα

2 μέτρια κρεμμύδια, τεμαχισμένα

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

½ κ.γ. αλάτι χοντρό

½ κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. ρίγανη

½ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 αυγά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
2 Τεμαχίζουμε το λουκάνικο σε μπουκιές.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λουκάνικο, τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τη σως για πατάτες με τυρί.
4 Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και ανακινούμε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
5 Μεταφέρουμε το μίγμα στο πυρίμαχο σκεύος.
6 Ψήνουμε για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 15 με 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
7 Όταν δούμε ότι οι πατάτες μας είναι έτοιμες σπάμε τα δυο αυγά και τοποθετούμε το σκεύος ξανά στο φούρνο. Ψήνουμε για άλλα 5-8 λεπτά ανάλογα με το αν θέλουμε το κρόκο του αυγού μας να είναι υγρός ή όχι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος