02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι και μαγειρεύουμε στο μισό χρόνο απ' αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία. |
2 | Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. |
3 | Όσο τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, ρίχνουμε 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. |
4 | Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του. |
5 | Ρίχνουμε τις αχιβάδες και το κρασί, αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά, μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν και να βγάλουν τους χυμούς τους. |
6 | Με μία λαβίδα μεταφέρουμε τις αχιβάδες, που έχουν ανοίξει, σε ένα μπολ. |
7 | Ρίχνουμε 1/2 φλ. από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και βράζουμε. Προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή. |
8 | Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε αλ ντέντε, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας. |
9 | Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις αχιβάδες μαζί με τους χυμούς τους, που έχουν απομείνει στο μπολ, το μαϊντανό και την πιπεριά και ανακινούμε το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά. |
10 | Μοιράζουμε τα σπαγγέτι με τις αχιβάδες σε πιάτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. |