Μακαρονάδα με ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι

αλάτι, κατά βούληση

1 ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

6 σκελίδες σκόρδο

2 καυτερές πιπεριές τσίλι, κομμένες σε ροδέλες

1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
2 Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.
3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
5 Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
6 Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος