Μακαρονάδα με φακές μπολονέζ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγέτι 6

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

200 γρ. φακές

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 φλ. (500ml) ζωμός λαχανικών

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

αλάτι Benesalt 33%, Κάλας, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
2 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φακές, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
4 Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη, για 20 λεπτά, μέχρι να η σάλτσα να πήξει.
5 Εντωμεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
6 Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
7 Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικά).

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος