Μακαρονάδα με κεφτεδάκια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

85΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σπαγγέτι

450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1 φλ. σπανάκι, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο

1 αυγό

1 κ.γ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. κύμινο

τριμμένη παρμεζάνα

 

Για τη σάλτσα:

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 στικ κανέλα

1 κ.γ. μπούκοβο

1/3 κ.γ. τσίλι

300 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, Γκρέκα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε υψηλή φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι μας και βράζουμε για 8 περίπου λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένα.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
3 Σε ένα μέτριο σκεύος, προσθέτουμε το κιμά, το σπανάκι, το αυγό, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
4 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά.
5 Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
5
6 Όταν τα κεφτεδάκια έχουν μαγειρευτεί, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά.
7 Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από μαγειρεμένα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος