Μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα σπανάκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι

2 κ.σ. βούτυρο Lurpak Soft, ανάλατο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

500 γρ. σπανάκι baby

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 φλ. γάλα φρέσκο

200 γρ. τυρί κρέμα

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

100 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
3 Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το γάλα, το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τα 50 γρ. γραβιέρα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
5 Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα, ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος