02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη σπαγετίνη και τη μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. |
2 | Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που τα βράσαμε. |
3 | Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα μύδια, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα και αφαιρούμε τα μουστάκια. |
4 | Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη. |
5 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. |
6 | Σοτάρουμε τη μία σκελίδα σκόρδο και μόλις ροδίσει, το αφαιρούμε από το τηγάνι. |
7 | Ρίχνουμε τα μύδια στο τηγάνι και μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. |
8 | Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ανοιγμένα μύδια και τα αφήνουμε στην άκρη. |
9 | Σουρώνουμε το ζωμό από τα μύδια και τον αφήνουμε στην άκρη για να τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα. |
10 | Σκουπίζουμε το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. |
11 | Προσθέτουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο, την ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι και μόλις ροδίσει το σκόρδο, το αφαιρούμε από το τηγάνι. |
12 | Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. |
13 | Ρίχνουμε 1 φλ. ζωμό από τα μύδια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. |
14 | Προσθέτουμε τα μύδια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. |
15 | Ρίχνουμε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τα μύδια και τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά. Εάν η σάλτσα είναι πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά για να την αραιώσουμε. |
16 | Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή. |