Μακαρονάδα με ντοματίνια, κρασί και βασιλικό

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

μία πρέζα ζάχαρη

2 κ.σ. βασιλικός αποξηραμένος, Μπαχαρικά Ήλιος

2 κ.σ. μαϊντανός αποξηραμένος, Μπαχαρικά Ήλιος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2 Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη ζεστά.
3 Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
4 Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
5 Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
6 Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
7 Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα σπαγγέτι, το βασιλικό, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
8 Σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος