Μακαρονάδα με πανσέτα και πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μακαρόνια

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

120 γρ. πανσέτα, ψιλοκομμένη

½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

¾ φλ. (375 γρ.) κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

600 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

αλάτι xοντρό, κατά βούληση

¼ φλ. (30 γρ)  πεκορίνο, τριμμένο

φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε την πανσέτα και σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει. Ρίχνουμε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
Βάζουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να πήξει.
Εντωμεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε στο μισό χρόνο απ' αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη πηχτή σάλτσα και ανακατεύουμε να ενωθούν με τη σάλτσα.
Συμπληρώνουμε 1/2 φλ. από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή.
Προσθέτουμε το πεκορίνο και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος