01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Βήματα | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. |
Προσθέτουμε την πανσέτα και σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει. Ρίχνουμε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. | |
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του. | |
Βάζουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να πήξει. | |
Εντωμεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε στο μισό χρόνο απ' αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία. | |
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη πηχτή σάλτσα και ανακατεύουμε να ενωθούν με τη σάλτσα. | |
Συμπληρώνουμε 1/2 φλ. από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή. | |
Προσθέτουμε το πεκορίνο και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε. |
ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
