Μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγγέτι

3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

¾ κ.γ. νιφάδες καυτερό κόκκινο πιπέρι

400 γρ. τριφτή ντομάτα, Γκρέκα

½ κ.γ. αλάτι

παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικότηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
2 Ρίχνουμε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι, μέχρι το σκόρδο να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.
3 Προσθέτουμε την ντομάτα και το αλάτι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.
4 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε,1ή 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.
5 Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 1 περίπου λεπτό.
6 Ανακινούμε το τηγάνι, ώστε η σάλτσα να καλύψει τα μακαρόνια, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος