01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου. |
2 | Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Ενώ σοτάρουμε, ρίχνουμε και το ξύσμα από τα μοσχολέμονα. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε μια πρέζα πιπέρι καγιέν στο μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου. |
3 | Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και 1/3 φλ. ελαιόλαδο στο μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου. |
4 | Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα επιστρέφουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου. |
5 | Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό από τα μοσχολέμονα, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σβήνουμε τη φωτιά. |
6 | Προσθέτουμε τη ρόκα, ανακινούμε την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι, μέχρι να μαραθεί λίγο η ρόκα. |
7 | Μόλις μαραθεί η ρόκα, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα ντοματίνια και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε. |