Mακαρονάδα με ρόκα, μοσχολέμονο και ντοματίνια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγέτι  Νο. 6

2 κ.σ. + 1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μοσχολέμονα (ξύσμα + χυμός)

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένο

500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

75 γρ (½ φλ.) παρμεζάνα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.
2 Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Ενώ σοτάρουμε, ρίχνουμε και το ξύσμα από τα μοσχολέμονα. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε μια πρέζα πιπέρι καγιέν στο μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου.
3 Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και 1/3 φλ. ελαιόλαδο στο μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου.
4 Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα επιστρέφουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου.
5 Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό από τα μοσχολέμονα, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σβήνουμε τη φωτιά.
6 Προσθέτουμε τη ρόκα, ανακινούμε την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι, μέχρι να μαραθεί λίγο η ρόκα.
7 Μόλις μαραθεί η ρόκα, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα ντοματίνια και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος