02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου. |
2 | Κρατάμε 1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και το αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. |
4 | Θρυμματίζουμε τον τόνο με ένα πιρούνι, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 -2 λεπτά, ανακατεύοντας. |
5 | Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Μόλις η κρέμα αρχίζει και βράζει , ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε. |
6 | Προσθέτουμε σταδιακά τα μακαρόνια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν και να δέσουν με την κρέμα γάλακτος. |
7 | Ρίχνουμε τον άνηθο, τα φύλλα ρόκας και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. |