Μακαρονάδα με τόνο, ρόκα και κρέμα γάλακτος

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγγέτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 κονσέρβες τόνο σε νερό (160 γρ./κονσέρβα), στραγγισμένος

500 ml κρέμα γάλακτος, Arla

½ λεμόνι, χυμός

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.
2 Κρατάμε 1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και το αφήνουμε στην άκρη.
3 Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
4 Θρυμματίζουμε τον τόνο με ένα πιρούνι, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 -2 λεπτά, ανακατεύοντας.
5 Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Μόλις η κρέμα αρχίζει και βράζει , ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε.
6 Προσθέτουμε σταδιακά τα μακαρόνια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν και να δέσουν με την κρέμα γάλακτος.
7 Ρίχνουμε τον άνηθο, τα φύλλα ρόκας και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος