Μακαρόνι κοφτό με μοσχαράκι και λουκάνικο στο φούρνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

140 γρ. μακαρόνι κοφτό μέτριο

200 γρ. μοσχαράκι, κομμένο σε μικρές μπουκιές

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

5 φέτες λουκάνικο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

4 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε φέτες

¼ φλ. (65 ml) λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

¼ φλ.(45 γρ.) ντομάτα κονκασέ

¼ φλ. (55 γρ.) κρέμα γάλακτος

15 γρ. παρμεζάνα

1 κρεμμυδάκι, τεμαχισμένο

55γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Μαγειρεύουμε το κοφτό μακαρόνι σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι. Προσθέτουμε το λουκάνικο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
3 Ρίχνουμε το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για άλλα 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου, την κρέμα γάλακτος και την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
4 Προσθέτουμε το βρασμένο κοφτό μακαρόνι και ανακατεύουμε. Τρίβουμε την παρμεζάνα πάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι.
5 Μεταφέρουμετο μίγμα ζυμαρικών -κρεάτων σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος