01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Στην αντικολλητική σωτέζα προσθέτουμε νερό και αλατίζουμε. Μόλις το νερό βράσει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου. |
2 | Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την καπνιστή πανσέτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. |
3 | Ρίχνουμε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τις σκελίδες σκόρδου. |
4 | Σουρώνουμε τα μακαρόνια, φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Τα επιστρέφουμε στην αντικολλητική σωτέζα εκτός φωτιάς, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. |
5 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Χτυπάμε στο μούλτι το βασιλικό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια χρειάζεται για να πάρουμε μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα. Ρίχνουμε το πέστο φέτας στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τη σωτέζα στο φούρνο. Ψήνουμε τα ζυμαρικά στους 160°C για 10-15 λεπτά. |
6 | Αφαιρούμε τα μακαρόνια από το φούρνο, γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. |