01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. |
2 | Σε ένα μακρόστενο ταψί βάζουμε τα βίδες και τις ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. |
3 | Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. |
4 | Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη. |
5 | Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα, το καρότο, τα χωριάτικα λουκάνικα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό. |
6 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
7 | Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά.Προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. |
8 | Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ραγού με τα λουκάνικα και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. |