Μακαρόνια στο φούρνο με λουκάνικα και λαχανικά ραγού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ζυμαρικά βίδες

150 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε καρέ

1 μελιτζάνα, κομμένη σε καρέ

100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 καρότο, τριμμένο

500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα

2 πορτοκάλια, ξύσμα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

20 φυλλαράκια βασιλικού

4 αβγά

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
2 Σε ένα μακρόστενο ταψί βάζουμε τα βίδες και τις ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
3 Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.
5 Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα, το καρότο, τα χωριάτικα λουκάνικα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό.
6 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
7 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά.Προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
8 Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ραγού με τα λουκάνικα και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος