Μακαρονοσαλάτα με τόνο, πιπεριές, καλαμπόκι και βινεγκρέτ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. ζυμαρικά πέννες

2 λεμόνια, χυμός

2/3 φλ. ελαιόλαδο

2 ¼ φλ. καλαμπόκι

2 μικρά κρεμμύδια, λιωμένα

Φύλλα από 2 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα

2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

2 μεγάλες κονσέρβες τόνου σε νερό, καλά σουρωμένες

230 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρέ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
2 Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό για να κρυώσουν εντελώς. Τινάζουμε το σουρωτήρι για να φύγει νερό, που έχει τυχόν παγιδευτεί μέσα στα μακαρόνια.
3 Σε ένα βάζο ή δοχείο που κλείνει πολύ καλά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι και το κουνάμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε αλατοπίπερο.
4 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, τη βινεγκρέτ, τον τόνο, το καλαμπόκι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε απαλά. Η μακαρονοσαλάτα διατηρείται 1 ημέρα στο ψυγείο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος