01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. |
2 | Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό για να κρυώσουν εντελώς. Τινάζουμε το σουρωτήρι για να φύγει νερό, που έχει τυχόν παγιδευτεί μέσα στα μακαρόνια. |
3 | Σε ένα βάζο ή δοχείο που κλείνει πολύ καλά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι και το κουνάμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε αλατοπίπερο. |
4 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, τη βινεγκρέτ, τον τόνο, το καλαμπόκι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε απαλά. Η μακαρονοσαλάτα διατηρείται 1 ημέρα στο ψυγείο. |