01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αφαιρούμε προσεκτικά τον κορμό των μανιταριών και βάζουμε τους κορμούς και τα καπέλα στην άκρη. |
2 | Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τα καπέλα των μανιταριών, με την κορυφή τους να κοιτάζει προς το ταψί. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά (μετά δεν κλείνουμε τον φούρνο). |
3 | Όσο ψήνονται, ψιλοκόβουμε τους κορμούς των μανιταριών. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. |
4 | Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τους ψιλοκομμένους κορμούς και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, για δύο περίπου λεπτά. |
5 | Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε στο μάτι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. |
6 | Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τη ρικότα, την κρέμα τυριού, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά. |
7 | Απλώνουμε ίδια ποσότητα μείγματος μέσα στα καπέλα των μανιταριών. Το μείγμα θα προεξέχει. |
8 | Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη σκόνη σκόρδου και πασπαλίζουμε κάθε μανιτάρι. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή τους. |