01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα μανιτάρια: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260°C. |
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα καπέλα των μανιταριών και αλατοπιπερώνουμε. | |
Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν στις άκρες. Μεταφέρουμε τα καπέλα μανιταριών σε αντικολλητικό χαρτί. | |
Για τη γέμιση: | Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι μας και το επιστρέφουμε στη φωτιά. Βάζουμε 1/2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το λουκάνικο. Το ροδίζουμε και το θρυμματίζουμε για 3 λεπτά. |
Ρίχνουμε το σκόρδο στον κάδο του μπλέντερ και τεμαχίζουμε. Προσθέτουμε τους κορμούς των μανιταριών και τεμαχίζουμε. Ρίχνουμε το σέλερι, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τεμαχίζουμε. | |
Μεταφέρουμε το μίγμα σε τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. | |
Για τη σύνθεση: | Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τα καπέλα μανιταριών με τη γέμιση λουκάνικο-λαχανικά και βάζουμε στο φούρνο στους 230°C. |
Ψήνουμε για 6-8 λεπτά. Μεταφέρουμε τα γεμιστά μανιτάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε. |