Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

24

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα μανιτάρια:

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

24 μεγάλα καπέλα μανιταριών χωρίς κοτσάνι

αλάτι

πιπέρι

 

Για τη γέμιση:

1 1/2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

350 γρ. χωριάτικο λουκάνικο

4 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες

20 κοτσάνια μανιταριών, λεπτοκομμένα

1 κορμός σέλερι και η καρδιά της πρασινάδας του, κομμένα

1/2 μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο

1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, τεμαχισμένη

285 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στεγνό

3 φέτες λευκό ψωμί, ψημένο και βουτυρωμένο, κομμένο σε κύβους

1/3 φλ παρμεζάνα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα μανιτάρια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260°C.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα καπέλα των μανιταριών και αλατοπιπερώνουμε.
Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν στις άκρες. Μεταφέρουμε τα καπέλα μανιταριών σε αντικολλητικό χαρτί.
Για τη γέμιση: Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι μας και το επιστρέφουμε στη φωτιά. Βάζουμε 1/2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το λουκάνικο. Το ροδίζουμε και το θρυμματίζουμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο στον κάδο του μπλέντερ και τεμαχίζουμε. Προσθέτουμε τους κορμούς των μανιταριών και τεμαχίζουμε. Ρίχνουμε το σέλερι, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τεμαχίζουμε.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Για τη σύνθεση: Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τα καπέλα μανιταριών με τη γέμιση λουκάνικο-λαχανικά και βάζουμε στο φούρνο στους 230°C.
Ψήνουμε για 6-8 λεπτά. Μεταφέρουμε τα γεμιστά μανιτάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος