Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό μανιτάρια

2 κιλά πατάτες, κομμένες σε κύβους

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 κ.γ. τσίλι

1 κ.γ. κόλιανδρο, ξερό

1 κ.γ. κουρκουμά

¼ φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

1 κ.γ. κουρκουμά

5 κ.σ. cheesee potato, 17Delicatesen

3 αυγά, χτυπημένα

300 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
3 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, το τσίλι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
4 Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνουμε με το μείγμα του κρασιού και ανακατεύουμε καλά να πάει το μείγμα παντού.
5 Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και τα ανακατεύουμε με το κίτρινο τυρί.
6 Προσθέτουμε τη σάλτσα potato cheese και ανακατεύουμε καλά.
7 Περιχύνουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια με το μίγμα των αυγών και ανακινούμε ελαφρά το σκεύος. Θέλουμε το περισσότερο μίγμα να μείνει στην επιφάνεια του σκεύους για να κάνει κρούστα όταν ψηθεί.
8 Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
9 Σιγοψήνουμε το φαγητό για 50 - 60 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το φαγητό.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος