01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. |
2 | Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε τη γέμιση για 10 περίπου λεπτά. |
3 | Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρεγκάτο και το τσένταρ. Ρίχνουμε στη γέμιση τα αβγά και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά το μείγμα να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί 40x31cm. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. |
5 | Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράσσουμε το πάνω φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια. |
6 | Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια. |