Μανιταρόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

9

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα παραδοσιακά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1  ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες

300 γρ. πορτομπέλλο μανιτάρια, σε φέτες

300 γρ. πλευρώτους μανιτάρια, σε φέτες

150 γρ. ντομάτα κονκασέ

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες

200  γρ. ρεγκάτο, τριμμένο

400  γρ. τσένταρ, τριμμένο

4 μεγάλα αβγά

300 γρ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ελαιόλαδο, για λάδωμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
2 Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε τη γέμιση για 10 περίπου λεπτά.
3 Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρεγκάτο και το τσένταρ. Ρίχνουμε στη γέμιση τα αβγά και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά το μείγμα να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί 40x31cm. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
5 Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράσσουμε το πάνω φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια.
6 Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Δημήτρης Σκαρμούτσος