Μανιταρόσουπα με κάστανα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

50 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά άσπρα ή πορτομπέλο), ψιλοκομμένα

120 γρ. κάστανα, καθαρισμένα

600 ml ζωμός κότας

200 γρ. κρέμα γάλακτος

3-4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα

2 κ.γ. ανθό αλατιού καπνιστό, Καλας

φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

4 κ.γ. λάδι τρούφας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει.
2 Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά.
3 Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα κάστανα.
4 Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή με τη χρήση ενός ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το λαδί τρούφας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος